[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Що краще купити, колун чи сокиру для дров?
oivanova74Дата: Среда, 12.11.2025, 22:09 | Сообщение # 1
Рядовой
Статус: Offline
Друзі, підкажіть, що краще купити для заготівлі дров – колун чи звичайну сокиру? Живу у приватному будинку, топлю дровами, тож доводиться часто колоти поліна. Стару сокиру вже добряче «з’їв» час, думаю оновити інструмент, але бачу, що зараз у продажу є різні види колунів – з клиноподібним лезом, важкі, легкі, навіть із амортизаційними ручками. Одні кажуть, що колун набагато ефективніший, інші – що сокира універсальніша. Хотілося б зрозуміти, що практичніше і вигідніше в щоденному користуванні. Може, хтось уже порівнював ці інструменти на власному досвіді? Цікавить і зручність, і довговічність, і чи варто переплачувати за брендові моделі.

androidskladruДата: Четверг, 13.11.2025, 10:31 | Сообщение # 2
Рядовой
Я кілька років користувався звичайною сокирою, і чесно скажу – для невеликої кількості дров вона цілком підходить. Якщо поліна не дуже товсті, то сокира легша і зручніша, особливо коли працюєш довго – руки менше втомлюються. До того ж, сокиру можна використовувати не тільки для коління дров, а й для теслярських робіт, обрізання гілок тощо. Але є нюанс: коли дрова тверді або мають сучки, сокира починає застрягати, і робота стає справжнім випробуванням. У такому випадку колун виграє, бо його лезо має більший кут розходження, тому поліно просто «розлітається». Проте колун важчий, і новачкам може бути складно ним працювати довго без перерви.

maxmer3Дата: Пятница, 14.11.2025, 08:33 | Сообщение # 3
Рядовой
Якщо рубаєте дрова раз чи двічі на місяць – беріть сокиру, але якщо маєте постійні обсяги, то без якісного колуна ніяк. Я використовую колун з композитною ручкою, вага близько 2,5 кг – ідеально збалансований інструмент, не боїться ударів, не ковзає в руці. Купував свій у перевіреному інтернет-магазині, де великий вибір інструментів для саду та господарства – можу сміливо порекомендувати сайт https://artool.com.ua/budivel....0275-ua. До речі, сучасні моделі мають тефлонове покриття на лезі, завдяки чому поліна не прилипають.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: