Як я відкрив фірму в Ірландії, не виїжджаючи з України (і
|
|
kovalskiserhii | Дата: Среда, 09.07.2025, 17:57 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
| Я довго крутив у голові ідею: “А що як вийти на іноземних клієнтів, але по-білому?” Без ФОПа, без танців із ПДВ. Хотілося мати компанію, якій довірятимуть. Почав шукати, де реально це зробити без складної бюрократії — і натрапив на Ірландію. Спершу думав, що це космос і треба летіти в Дублін. Насправді — ні.
|
|
| |
yuriy_hrynevsky | Дата: Среда, 09.07.2025, 17:57 | Сообщение # 2 |
Рядовой
| Так, Ірландія — то не просто зручна юрисдикція, а ще й звучить солідно. У мене клієнт з Німеччини казав: “Irish LTD — то вже не гаражний стартап”. Я теж відкривав там компанію віддалено, усе через довіреність. Ніхто з банків не запитував, чому українець, чому не в Україні. Там це давно нормальна практика.
|
|
| |
viktorkoroviak | Дата: Среда, 09.07.2025, 18:04 | Сообщение # 3 |
Рядовой
| Усе це звучить складно лише до того моменту, поки не приходиш до людей, які цим реально займаються. Ось тут описано покроково, як усе працює: https://lawrange.net/uk/services/vidkriti-firmu-v-irlandii/ Юристи Lawrange роблять усе під ключ — і підбирають тип компанії, і допомагають з адресою, і навіть відкривають рахунок. А головне — не нав’язують “схеми”, а працюють прозоро. Це важливо, бо Ірландія — не офшор, а серйозна юрисдикція.
|
|
| |
kovalskiserhii | Дата: Среда, 09.07.2025, 18:11 | Сообщение # 4 |
Рядовой
| Та от саме це мене і здивувало. Я звик, що такі послуги — це або шалені гроші, або напівлегальні рішення. А тут усе чесно, спокійно, із супроводом. Ще й підтримка, якщо щось не так.
|
|
| |
yuriy_hrynevsky | Дата: Среда, 09.07.2025, 18:16 | Сообщение # 5 |
Рядовой
| Ну, і плюс — виходиш одразу в світ. Нові платформи, нові контракти, нові клієнти. А головне — ти вже не “фрілансер із Telegram”, а власник компанії з Duns Number і рахунком у Європі.
|
|
| |